19 Kasım 2010 Cuma

Altüst Böreği (Hazır Yufkadan)

Malzeme

- 1 kg yufka
-  1 su bardağı süt
-  1 paket Sana
-  2 adet yumurta
-  İstediğiniz bir börek içi malzemesi
Ispanaklı Börek İçi:
-  1 demet ıspanak
-  2 adet soğan
-  Tuz ve karabiber


Hazırlanışı
Ispanakları ayıklayıp bol suda bir kaç kez yıkayıp süzün. Yaprak kısımlarını alıp doğrayın.

Bir tavada 2 kaşık Sana yağını eritip ıspanak ve soğanları iyice kavurun. Tuz ve karabiberini atıp birkaç kere çevirin.

Kalan Sana yağını börek yapacağınız tepside eritin. Yağ erirken tepsinin her tarafının yağlanmasını sağlayın. Eriyen yağı bir kâseye alın. Süt ve yumurtayı ilave edip karıştırın.

Tepsiye bir yufkayı ortalayarak yayın. Üzerine yağlı karışımı kaşık yardımıyla sürün. Yufkaların yarısını her kata yağlı karışım sürerek üst üste koyun. Harcı yufkaların üzerine yayın. İçin üzerine tekrar yufkaları koyup aralarına yağlı karışımdan sürün. Alttaki yaygın yufkayı tepsinin üzerine kapatıp üstüne de yağlı karışım sürün.

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin. İstediğiniz büyüklükte parçalara keserek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder