26 Kasım 2010 Cuma

Arnavut Ciğeri

Malzeme
1 Adet koyun ciğeri
1/2 Su bardağı un
1 Çorba kaşığı kırmızı biber
1 Su bardağı çiçek yağı
4 Adet büyük soğan
3 Adet patates
1/2 Demet maydanoz
1/2 Çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Hazırlanışı
Üstünün zarları soyulmuş ve büyük zar şeklinde doğranmış ciğerlere tuz ve kırmızı biber koyarak karıştırın.
Bir tavaya 1 bardak çiçek yağı koyun ve kızdırın. Yağ kızınca ciğerleri unlayarak azar azar atın. 1 dakika kadar daha pişince çıkarın ve bir kaba koyun.
Ciğerlerin tamamı böyle pişirildikten sonra patatesleri de zar şeklinde kesip, aynı şekilde kızartın ve ciğerlerle karıştırın.
Soğanları yarım ay biçiminde doğrayın. Bir kapta tuzladıktan sonra yıkayıp suyunu süzün ve kıyılmış yarım demet maydanoz ve 1/2 kaşık pul kırmızı biber ile karıştırarak ciğer tabağının kenarına garnitür olarak koyun ve servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder