19 Kasım 2010 Cuma

AYVA TATLISI TARİFİ

Ayva Tatlısı
Malzemeler;
  • 3 Adet ayva
  • 1 Su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3 Yumurta
  • 1 Kg. süt
  • 3 Kaşık pudra şekeri
  • 1 Fiske tuz
Tarifi;
Ayvalar kabukları soyularak rendelenir ve şeker ile kaynatılır (su koymayınız). Üç yumurtanın sarısı ve akı ayrılır. Vanilyalı Puding bir tencerede, süt ve üç yumurta sarısı ilave edilerek pişirilir. Ayvalar bir kare borcama alınır, üzerine pişirdiğimiz puding dökülür. Üç yumurta akı pudra şekeri ve tuz ile kar beyaz olup katılaşana kadar mikser ile çırpılır. Elde ettiğimiz krema, pudingin üzerine konur. Orta dereceli fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder