26 Kasım 2010 Cuma

Azeri Pilavı

Malzeme

500 gr kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 adet kuru soğan
300 gr kuru mürdüm eriği
200 gr kuru kayısı
100 gr kuru çekirdeksiz üzüm
50 gr badem
50 gr şam fıstığı
3.5 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Yenibahar
Hazırlanışı
Kuşbaşı eti düdüklü tencerede üstünü örtecek kadar su doldurup 15 dakika haşlayın. Süzüp dinlenmeye bırakın. Pirinci ayıklayıp kaynar tuzlu suda 20 dakika bekletin. Soğanı rendeleyip bir tencerede 2 yemek kaşığı margarinle kavurun. Süzülmüş pirinci ilave ederek pirinci 2-3 dakika kavurun. Kaynar et suyunu ilave edip 15-20 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.
Etleri pilavın içine atarak karıştırın. Kayısı ve mürdüm eriğini küçük parçalara bölüp 10 dakika ılık suda beklettikten sonra süzün. İki yemek kaşığı yağı tencerede eritin. Şam fıstık ve bademleri biraz kavurun. Kayısı, üzüm ve erikleri ekleyip 2 dakika daha kavurun. Demlenen pilavı servis tabağına yerleştirip üstüne kavurduğumuz kuru yemişleri dökün. Sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder