- 2 yumurta
- 120 g toz şeker
- 4 yemek kaşığı süt
- 150 g un
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 40 g sana yağı
- Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
2. Pişen şerbeti soğutun.
3. Sana yağını eritip soğumaya bırakın.
4. Bir limon kabuğunu rendeleyin.
5. Yumurtaları derin bir kaba kırıp çırpma teli ile çırpın.
6. Toz şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
7. Şeker ve yumurta iyice karışınca sütü ilave edip karıştırın.
8. Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
9. Eritilmiş Sana yağını katın.
10. Limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin.
11. . Yayvan bir kek kalıbının içine boşaltın.
12. Kek kalıbınız yoksa tepsi veya fırına dayanıklı bir kapta pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder