19 Kasım 2010 Cuma

Badem Çorbası tarifi

Badem Çorbası için gerekli malzemeler (8 porsiyon)
  • 2,5 su bardağı süt,
  • 150gr. badem,
  • 50 gr. acı badem,
  • 2,5 su bardağı un,
  • 4 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 tane misket hindistan cevizi,
  • 4 su bardağı kemik suyu,
  • 2 su bardağı içme suyu,
  • 1 tane nar,
  • 1 çorba kaşığı tuz,
  • yarım demet maydanoz
Badem Çorbası tarifi :
Bademleri haşlayın, kabuklarını soyun ve akşamdan ıslatın. Bademleri mikserde çekin.
Tencerede tereyağını eritin, un ile karıştırın. Hafif ateşte 5 dakika süre ile kavurun.
Tencereye süt, su ve çekilmiş bademleri ekleyin. Hafif ateşte 20 dakika süreyle kaynatın.
Çorbanın inmesine yakın hindistan cevizini rendeleyerek ekleyin.
Çorba pişince tavada az miktarda tereyağı eritin, biraz kemik suyu koyun, ince doğranmış maydanozu ilave edip, çevirin ve üzerine dökün.
Servis yaparken üstüne nar taneleri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder