19 Kasım 2010 Cuma

Bademli Dana Bonfile

Malzeme

- 75 g (5 çorba kaşığı) Sana
-  ½ su bardağı kabuğu soyulmuş badem içi
-  5 adet arpacık soğanı
-  3 diş sarımsak
-  750 g temizlenmiş bütün dana bonfilesi
-  Tuz, taze çekilmiş karabiber
-  250 ml (1 su bardağı) et suyu
-  250 g ıspanak
-  125 ml (½ su bardağı)süt
-  Hintcevizi rendesi


Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak arpacık soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, yıkadıktan sonra süzdürüp kurulayın.

Küçük bir tavada Sana'nın 2 çorba kaşığını orta ateşte eritin. Yağ kızınca bademleri ilave edip, sık sık karıştırarak, altın sarısı bir alıncaya hatta dilerseniz kahverengileşinceye kadar pişirin. Tavayı ateşten alın. Bademleri yağı süzdürerek tavadan alıp, bir kaba aktarın.

Bu kez büyük bir tavada kalan 3 çorba kaşığı Sana'yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca soğanın yarısı ve sarımsağı renk almayacak kadar sote edin ve bonfileyi tavaya koyup, ara sıra çevirerek, her tarafı iyice renk alıncaya kadar pişirin. Bonfileyi bütün olarak tavadan çıkartıp, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarın. Tepsiyi önceden 180 C'ye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 35–40 dakika da fırında pişirin. Bu arada aynı tavada bu kez kalan soğanları, sık sık karıştırarak, pembeleşinceye kadar sote edin. Et suyunu ekleyip, yarı yarıya çektirin. Ispanağı katıp, yine sık sık karıştırarak 3–4 dakika kavurun. Süt ve hintcevizi rendesini ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tavayı ateşten alın, tuz ve biberini katıp, püre haline getirin.

Eti fırından alıp, dilimleyin. Ispanaklı sosunu ve kızarmış bademleri ekleyip, sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder