19 Kasım 2010 Cuma

Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık

Malzeme

- 5 adet 250 gr'lık alabalık
-  Tuz
-  Taze çekilmiş karabiber
-  75 g badem
-  75 g kuru üzüm
-  15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
-  1 çorba kaşığı Sana
-  1 çay kaşığı kimyon
-  1/4 çay kaşığı hintcevizi rendesi
-  ½ çay kaşığı tarçın
-  1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)


Hazırlanışı
Hazırlık:
Alabalıkların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin.

Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1–2 dakika bekletin. Süzdürüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.

Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir alüminyum folyo kâğıdı yayın. Bir katını açıp, arasına alabalıkları yerleştirin.

Ana Yemek:
Alabalıkları temizleyin ve baharatlayın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin. Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün.

Fırınınızı 180°C'ye getirip, ısıtın.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Bademlerin rengi döner dönmez tavaya Sana'yı ilave edin. Sana eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hintcevizi rendesini ve tarçını katın. Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın.

Alabalıkları aşağıda gösterilen biçimde alüminyum folyo arasında fırın kabına yerleştirin. Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin. Alüminyum folyoyu üzerlerine kapatarak kenarlarından kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında 20–25 dakika pişirin.

Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder