26 Kasım 2010 Cuma

Bademli ve Kuru Üzümlü Alabalık

Malzemeler

5 adet 250 gr'lık alabalık
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
75 gr badem
75 gr kuru üzüm
15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı hindistancevizi rendesi
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet portakal (zarsız dilimlere ayrılmış)
Hazırlanışı

Fırınızı 180°C'ye getirip, ısıtın. Alabakların içini ve dışını tuzlayıp, biberleyin. Bademlerin kabuklarının kolayca soyulması için kaynar suya atıp, 1-2 dakika bekletin. Süzdürüp, kabuklarını soyun ve bademleri uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Alabalıkları içine alabilecek bir fırın kabının zeminine ikiye katlanmış bir aluminyum folyo kağıdı yayın. Bademleri soyup, ikiye bölün ve balıkları fırın kabına yerleştirin. Kuru üzümleri yıkayıp süzdürün. Alabalıkları folyonun içine yerleştirin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca, içine bademleri atıp, hafifçe kahverengileşinceye kadat kızartın. Bademlerin rengi döner dönmez tavaya margarini ilave edin. Margarin eriyince kuru üzümleri, kimyonu, hintcevizi rendesini ve tarçını katın. Hepsini beraber 1 dakika karıştırarak pişirip ateşten alın.

Bademli-kuru üzümlü karışımı fırın kabındaki balıkların üzerine gezdirin. Alüminyum folyoyu üzerlerine kapatarak kenarlarından kıvırın. Önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Balıkları fırından alıp bir servis tabağına aktarın. Portakal dilimleri ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder