26 Kasım 2010 Cuma

Balıklı Pilav

Malzemeler

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
Maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
Defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 kofana balığının kuyruk tarafı
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları küçük küçük doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. 5 dakika devamlı karıştırın.
Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyanelenen soğanların üzerine, haşlanmış pirinci koyup, karıştırın. Önce kofana balığının, ardından mezgit balığının etlerini pirincin içine katın. Tuz ve karabiber de koyup bir süre karıştırın. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder