26 Kasım 2010 Cuma

Bulgurlu Köfte

Malzemeler
Yarım kilo yağsız kıyma
2 su bardagı ince bulgur
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1/4 paket margarin
1 tatlı kaşığı salça
Su ve tuz
Maydanoz
Yapılışı
Bir kapta bulgur, salça ve baharatları iyice karıştırın. Elinizle bulgurları ovalayın. Ardından soğanı rendeleyip ekleyin. Biraz yoğurduktan sonra kıymayı da ekleyin ve yoğurmaya devam edin. Karışım macun haline gelince fındık büyüklüğünde parçalara bölün ve yuvarlayın. Daha sonra her birini iki parmak arasında bastırarak şekil verin.
Bu işlem bittikten sonra yemeği pişireceğiniz tencereye dörtte bir margarin koyun. Eridikten sonra salçayı ekleyip, karıştırın. Üzerine üç su bardağı su koyun ve bir çay kaşığı tuz atın. Köfteleri içine dökün ve 10 dakika kadar kapağını kapatarak pişirin. Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz ekleyerek süsleyin ve sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder