26 Kasım 2010 Cuma

Cevizli Çikolatalı Tart

Malzemeler
1 paket margarin
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tarçın
aldığı kadar un
Harcı için:
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı damla çikolata veya 80 gr - sütsüz çikolata (rende)
1 adet yumurta beyazı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı ve toz şeker
Hazırlanışı
Derin bir kasenin içine az unu, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, şekeri, yoğurdu, karbonatı, tarçını ve yine üzerine az un serpip, un ilave ederek hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar yoğurun. Tegahın üzerine az un serpip, merdaneyi unlayın. Tart hamurunu 2 bezeye ayırın. Merdane yardımıyla hamuru 1 parmak kalınlığında açın.
Sıvı margarin ile yağladığınız tart kalıbına hamuru yerleştirip, kenarlarını düzeltin. Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla delikler açın. Küçük bir kasenin içine cevizi ve şekeri koyup, bir çatal yardımıyla karıştırın. Daha sonra içine yumurta beyazını ilave edip, karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız harcı tart hamurunun üzerine koyun.
Kalan hamuru merdane yardımıyla açıp, şeritler halinde kesin. Kesilen şeritleri kendi etrafında burduktan sonra 2 parmak ara bırakarak tart hamurunun üzerine yerleştirin. İlk sırayı bitirdikten sonra 2. kat şeritleri üzeri baklava şeklinde boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Hamurların uçlarını sıkıca yapıştırın.
Baklava boşlukların içine damla çikolataları (veya rendelenmiş çikolatayı) yerleştirin. Bir fırça yardımıyla hamurların kenarlarına yumurta sarısı sürüp, en son olarak tartın üzerine toz şeker serpin. Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında tartın üzeri kızarana kadar pişirip, krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder