26 Kasım 2010 Cuma

Çikolata Soslu Sütlaç

Malzemeler
2 su bardağı Amerikan pirinci
1.5 su bardağı yağsız süt
1 paket jelatin ya da sade jöle
3 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı badem likörü
1/2 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı badem
Çikolata sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı yağsız ayran
1 çorba kaşığı badem likörü
Hazırlanışı
Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün. Küçük tencereye sütü dökün ve üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin. Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinleri eritin. Şekeri ilave edip bir süre karıştırın. Ardından pirinci koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelene kadar soğutun. Likör ve vaniilyayı pirinçli karışıma ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp soğutun. Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye koyun. Ayranı ilave edip karıştırın. Orta ateşte biraz pişirin. Likörü ilave edin ve ateşten alın. Soğuyan sütlacı servis tabaklarına ters çevirin. Üstüne hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Kıyılmış bademle süsleyin. Dilerseniz hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder