26 Kasım 2010 Cuma

Domates Soslu Spagetti

Malzemeler
1 paket Spagetti
3 litre su
Domates Sosu için
1 küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş dövülmüş sarımsak
600 gr domates
8 tane taze soğan
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
İki yaprak defne
1 tatlı kaşığı oregano veya kekik
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kırmızı biber
1 tane kesme şeker
Hazırlanışı
3 litre içine iki kaşık tuz atılır. Su kaynadıktan sonra spagettiler kırılmadan suya atılır. 13 dakika kaynatılır. Süzgü içine alınır üzerinden bir bardak soğuk su geçirilir. İçinde 1 kaşık halis zeytinyağı konulmuş servis tabağına aktarılır, karıştırılır. Üzerine aşağıda yazılı sos konarak servise çıkarılır.
Zeytinyağında ince çintilmiş soğanları kavurunuz sarmısakları ilave ediniz. Salçayıda kavurunuz ve kabukları soyulmuş çekirdekleri çıkarılmış küp doğranmış domatesleride katarak kaynatmaya devam ediniz. Domatesler eriyip sos haline gelince içine ince kıyılmış taze soğanı ve fesleğeni kekiği defne yapraklarını da ilave ederek bir miktar daha kavurunuz. Spagetti üzerine dökecek domates sosu elde etmiş olursunuz. Defne yapraklarını sostan çıkarmayı unutmayınız.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder