26 Kasım 2010 Cuma

Ekşili Sulu Köfte

Malzemeler
200 gr yağsız kıyma
1 orta boy soğan
1/2 çay bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet patates
1 yumurta
1/2 çay bardağı Un
1 limon suyu
Karabiber, Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın. Bir tencereye 8 bardak su koyarak kaynatın.
Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin. Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.
Ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu çırpın, içine bir kepçe çorba suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu karışımı çorbaya ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder