19 Kasım 2010 Cuma

Fırında Kolay Tavuk Tarifi

Fırında Kolay Tavuk Tarifi
Malzemeler;
  • 1 Kavanoz dilimlenmiş mantar (200 gr)
  • 7 Tane kemiksiz tavuk but
  • 2 Orta boy domates
  • 3 Çarliston biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
Tarifi;
Diktörgen Orta boy borcam sıvı yağ ile hafif yağlanır. Tavuk eti iri kuşbaşı doğranır.Kekik,tuz,karabiberle karıştırılarak borcama dökülür. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına konur. Domateslerin kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Biberler de doğranır. Bir tencereye çok az yağ konur. Mantar,domates ve biberler eklenerek sotelenir. Tavuk 25 dakika piştikten sonra domatesli mantarlı karışım üzerine eklenir ve 10 dakika daha fırınlanır. Sıcak olarak servis edilir.

Not: Hakikaten çok basit ve misafir sofrasına sunabileceğiniz kadar da lezzetli. Taze mantar da kullanabilirsiniz. Acı seviyorsanız sivri biber de olabilir. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder