26 Kasım 2010 Cuma

Fırında Makarna

Malzemeler
250 gr. makarna
4 yumurta
1 bardak süt
100 gr. tereyağı veya margarin
150 gr. rende kaşar
Hazırlanışı
Bol tuzlu suda makarnaları kırmadan 15 dakika haşlayın. Haşlanmış makarnalar bir kaç kez soğuk sudan geçirip sonra üstü örtiüecek kadar soğuk su ilave edilrek 15 dakika dinlendirin. Daha sonra makarmalar süzgece koyup suyu iyice süzün. Bir tencereye erimiş yağ ve rende kaşarın yarısını katarak harmanlayın. Bu arada tuz ve kararbiberi de ilave edin. Makarnaları yağlanmış bir Pyrex tepsiye veya kenarları yüksekçe normal bir tepsiye aktarıp düzgünce yayın. Avuç içi ile bastırılarak yüzeyin düzgün hale gelmesi sağlayıp, kalan kaşarıda üzerine serpin.
Yumurtalar köpürene kadar iyice çırparkan içine süt ve kalan erimiş yağı da katın. Bu karışımı tepsideki makarnanın üzerine dökerek makarnayı fırına verin. Fırının orta katında, 180 derece ısıda, üzerindeki kaşarlar pembeleşene kadar 45 dakika pişirin. Makarna fırını sebzeli sebzeli olarak da pişirmek mümkündür. Ancak bu defa yumurta ve süt yerine beşamel sos kullanılır.
Sebzeli makarna fırın için; doğranmış kabağı, domatesi, kırmızı/yeşil dolmalık biberi az zeytinyağında fazla yumuşatmadan sote edin. Daha sonra beşamel sosun yarısı ile makarnayı karıştırıp fırın kabına yayın. Kalan sos ile de sebzeleri harmanlayıp makarna üzerine serdikten sonra rende kaşarı da serpin. İsteğe göre doğranmış maydonoz, dereotu veya nane ilave edelebilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder