26 Kasım 2010 Cuma

Fırında Sebzeli Kuzu Budu

Malzemeler
1 kg. kuzu budu
2 çorba kaşigi margarin
5 su bardağı su
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
4 adet arpacık soğan
1 baş sarımısak
1 kg. brüksel lahana
12 adet mantar
3 adet kereviz yaprağı
Tuz, nane, karabiber
Sos için
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı
Kuzu budunu temizleyin. İnce bir bıçakla budun üzerinde açacağınız minik deliklere soyulmuş sarımısak dişlerini ve karabiberleri yerleştirin. Derin bir tencereye 5 bardak su koyun. Kuzu budunu ve soyulmuş sebzeleri ekleyin. Et yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın. Sebzeler hafifçe yumuşayınca teker teker süzerek kenara alın. ( Lahana ve patatesler havuçlardan önce pişer. Bunun için sık sık kontrol edilmeli.)
Pişen budu fırın tepsisine yerleştirin. Yoğurt, yağ ve salçayı bir kapta beraberce karıştırın. Karışımı budun üzerine sürün. Etrafına lahana dışındaki sebzeleri dizin. Tencerede kalan suyu süzerek tepsiye aktarın. Eti orta ısılı fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin. Sebzelerin her iki tarafının da kızarması için ara sıra çevirin. Kızaran kuzu budunu servis tepsisine alin. Mantarları hafif yumuşak olan lahanalarla beraber iki kaşık margarinle bir tavada 5 dakika kavurun. Kavrulan lahana ve mantarları et etrafına dizerek servise sunun.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder