26 Kasım 2010 Cuma

Fırında Somon

Malzemeler
4 parça somon fileto (derisi çıkmış, yaklaşık 800 gr.)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak (dövülmüş macun halinde)
1 demet dereotu
2 yeşil çarlıston biber
2 kırmızı çarliston biber
4 orta boy patates
tuz , karabiber
Hazırlanışı
Balıkları güzelce yıkayıp mutfak kağıt peçetesi ile kurulayıp karabiberleyip tuzlayınız ve kafi büyüklükteki borcama yerleştirin. Balıkları koymadan borcamı zeytinyağı ile yağlamayı unutmayın. İnce kıyılmış dereotu ile dövülmüş sarımsağa karıştırıp 1 kaşık zeytinyağı ile harmanlayın. Böylece meydana gelen koyuca sosu somonların üzerine dökün. Somonların yanlarına ortadan ikiye kesilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış biberleri ; hafif haşlanmış uzunlamasına dörde kesilmiş patatesleri dizin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve ½ kahve fincanı su ilave ettikten sonra 200 dereceye ısıtılmış fırında yarım saat fırınlayın. Bu yemek sıcak veya plaki gibi soğukta servis edilebilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder