19 Kasım 2010 Cuma

Gül Lokumu

Malzemeler: 3 büyük su bardağı tozşeker 1/2 lt.su 1 büyük su bardağı nişasta 1 limon suyu 200 gr. kurutulmuş gül yaprağı 100 gr. hindistan cevizi 1/2 çay bardağı gül suyu Yapılışı: Su, tozşeker ve limon suyu 55-60 derecede ( şekerin yanmaması  lazım) şerbet kıvamına gelene kadar ( yaklaşık 45-50 dak.)kaynatılır.Soğutulduktan sonra 15 dakika daha kaynatılır.Nişasta suda çözdürülür ve kaynattığınız şerbete ilave edilir.Macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.En son kurutulmuş gül yaprakları ilave edilir.Cam bir kabın içine yapışmaması için nişasta serpilir ve hazırlanan lokum içine konarak 1 gün bekletilir.Lokuma şekil verirken tezgaha  hindistan cevizi serpilir ve rulo yaparak şekil verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder