19 Kasım 2010 Cuma

Havuç Püresi ( 30 dak.pişen yemekler)

Malzemeler:   700 gr. havuç   1 tutam taze çekilmiş hindistancevizi   1 yemek kaşığı tereyağ   1 yemek kaşığı krema   1 küçük demet kıyılmış maydanoz   Tuz ve karabiber
  Yapılışı:    Havuçları soyup ince ince dilimleyin, tuzlu suda haşlayın.İyice süzdükten sonra robota alın, bolca tuz ve karabiber ekip, hindiztan cevizi ve tereyağıyla yumuşayana kadar çekin.Püreyi bir kaseye aktarıp kremayla çırpın.Ekstra lezzet için kıyılmış maydanoz ekleyin.Havuç püresini ıslatılmış bir servis kasesine koyup üzerine maydanozun kalanını serptikten sonra sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder