19 Kasım 2010 Cuma

İstanbul usulü midye dolması tarifi

4 kişilik İstanbul usulü midye dolması
Malzemesi:
16 tane midye
1 su bardağı pirinç
9 tane orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1.5 su bardağı içme suyu
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz, karabiber, yenibahar
İstanbul usulü midye dolması tarifi  :

Midyeler su içinde her tarafı bıçak ile kazınarak temizlenir. Bıçak yardımıyla enli tarafından açılarak, etli kısmın bağları koparılmadan sakal kısmı temizlenir. Kapağı açılan midyenin içi su ile yıkanır.
Ayıklanmış pirinç 10 dakika süre suda bekletilir, yıkanır ve süzülür. Tencereye zeytinyağı ile fıstıklar konulur. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra piyazlık doğranmış soğanlar tencereye konup pembeleşinceye kadar çevrilir ve suyu süzülen pirinç eklenir. Tuz ve baharat konulduktan sonra önceden kaynatılmış su ilave edilir. Kapağı kapatılan tencere, orta ısıdaki ateşte 20 dakika zamanla malzeme suyunu çekinceye kadar tutulur. Suyunu çeken pilav 10 dakika süreyle demlendirilir.
Hazırlanan iç pilav, midyelere doldurulur ve her bir midye pişerken kabukları açılmasın diye dikiş ipliği ile bağlanır. Yarım bardak su ilave edilir. Üzerlerine ağırlık koyulan midyeler 10-15 dakika kadar kısık ateşte pişirilir. Hazırlanışı biten midye dolması limon ile birlikte servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder