26 Kasım 2010 Cuma

Izgara Köfte

Malzemeler
500 gr orta yağlı koyun kıyması
1 Adet soğan
2 Dilim bayat ekmek içi
Maydanoz (arzu edilirse)
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
İki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve istenirse kıyılmış maydanoz koyun. İyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve ıslak avuçların arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin.
Yemek zamanına 15 dakika kala yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Kurutmadan pişirin. Servis tabağına alarak yanlarına patates kızartması veya aynı ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder