26 Kasım 2010 Cuma

Karidesli Roka Salatası

Malzemeler
150 gr taze karides (orta boy)
1 demet roka
1 diş sarımsak
1 kahve fincanı ceviz içi
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Sirke (Tercihen balsamic sirke)
Tuz, karabiber (limon rendesi)

Hazırlanışı
Rokaları saplarını ayıklayın ve büyük yapraklar haline getirerek yıkayın. Suyunun iyice süzülmesi için süzgüde bırakın. Karidesleri önce yıkayıp, sonra haşlamadan çiğ olarak kafasını ayırıp kuyruk tarafının kabuklarını çıkarın.
Karidesleri limonlu tuzla suda 7 dakika haşlayarak kabuklarını soyun. Soyulmuş karidesleri limon kabuğu rendesi, karabiber, sirke ve tuz ile harman edin. Sarmısakları mümkün olduğunca ufak doğrayın veya presten geçirin. Baharat harmanlı karidesleri az zeytinyağlı tavada renk değiştirene kadar sote edin.
Fazla ateşte tutup karidesleri kurutmayın. Tavadaki karidesleri servis tabağına muntazam yerleştirilmiş rokaların üzerine yayın. Üzerine taze kırılmış karabiber ve ince kıyılmış cevizler serperek. Soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder