26 Kasım 2010 Cuma

Köfteli Yoğurt Çorbası

Malzemeler

3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
8 su bardagi et suyu
500 gr. Kıyma
Yarım paket Köfte harcı
1 buçuk çay bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
Tuz-karabiber

Terbiyesi:

1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı

Sosu:

2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber

Hazırlanışı

Pirinci ayıklayıp yıkayınız.

Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine unu ekleyip, kavurunuz.

Unun kokusu çıkmaya başlayınca et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, kaynatın.

Et suyu kaynarken derin bir kasenin içerisine kıymayı, yıkanmış pirinçi, köfte harcını, suyu koyup yoğurunuz.

Harç kıvamına gelince , harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın.

Kaynayan et suyunun içine köfteleri ilave edip, pişirmeye devam edin.

Köfteler pişerken küçük bir kasede yoğurdu ve yumurta sarısını çırpın.

Çorbayı ateşten indirmeden önce terbiyeyi karıştırarak ilave edip, bir taşım kaynatın. Fazla kaynatırsanız terbiye kesilir.

En son olarak küçük bir tavada yağı kızdırıp, içine naneyi, kekiği, kırmızı pul biberi ilve edip, kavurun.

Çorbayı servis tabağına alıp, üzerine sosu gezdirip, sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder