Malzemeler;
- 3 Yumurta
- 3 Türk kahvesi fincanı şeker
- 3 “ “ “ Yoğurt
- 7 “ “ “ Un
- 1 Paket kabartma tozu
- 1 Paket vanilya
- 4 Su bardağı şeker
- 4 Su bardağı su
Yumurtalar, yoğurt, şeker iyice çırpılır. 3 Fincan un ilave edilir ve vanilya eklenir. Kalan un ve kabartma tozu eklenir. İyice karıştırılır. Kare şeklinde bir borcam yağlanır ve karışım dökülür. Fırında pişirilmeye bırakılır.
Şurup Yapımı;
Şeker ile su kaynatılır. Tatlınız piştikten sonra şurup ve kek ikiside ılık olmalıdır. Şurubunuzu kekin üzerine yedire yedire dökün. Soğuduktan sonra sonra istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Not;Sonderece basit bir o kadarda lezzetli bir tatlı afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder