26 Kasım 2010 Cuma

Közbiberli Karnıbahar Çorbası

Malzeme

3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy karnıbahar
1 adet kuru soğan
3 adet köz biber
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı un
8 su bardağı tavuk suyu
Tuz-karabiber
Üzeri için

1 su bardağı krema
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı

Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Karnıbaharı ayıklayıp, yıkadıktan sonra küçük parçalara bölün. Köz biberleri şerit şerit doğrayın.
Dereotunu kıyın. Sivri biberlerin tohumların çıkarıp, kıyın. Derin bir tencerede yağı kızdırıp, içine kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Soğanlar pembeleşince içine doğranmış karnıbaharları ve unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca içine tavuk suyunu ilave edip, kanıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Karnıbaharlar yumuşadıktan sonra mikser ile çekip, püre haline getirin.

Daha sonra çorbanın içine sirkeyi, doğranmış sivribiberleri ve köz biberleri, tuz ve karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım kaynatın. Çorbayı ateşten indirmeden önce içine kremayı ilave edip, karıştırın. Çorbayı kaynatmadan servis tabağına alıp, üzerini dereotu ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder