26 Kasım 2010 Cuma

Lezzetli Kimyonlu Mercimek Çorbası

Malzemeler
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet havuç
1 adet patates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
6-8 su bardağı etsuyu
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
tuz-karabiber 

Sosu;
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak

Hazırlanışı
1. Havucun kabuğunu kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
2. Patatesin kabuğunu soyduktan sonra rendeleyin. Rendelenmiş patatesin hava ile temas ettiğinde kararmaması için patates rendesini kullanıncaya kadar su dolu bir kasede bekletin.
3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
4. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
5. Tencerede sıvı yağı kızdırıp,içine bir süzgeç yardımıyla suynu süzdüğünüz. Rendelenmiş patatesi ilave edin. Sıvı yağ ile rendelenmiş patatesi bir taşım kavurun.
6. Daha sonra içine renlenmiş havuçu ekleyip, pişirmeye devam edin.
7. Kırmızı mercimeği ayıklayıp, bir süzgecin içinde nisaştası gidene kadar soğuk su ile yıkayıp ilave edin.
8. Kimyonu, tuz-karabiberi, limon suyunu ekle karıştırın.
9. En son içine et suyunu ilave edip, bir taşım pişirin.
10. Çorba kaynarken sosu için; tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine piyazlık doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
11. Soğanlar pembeleştikten sonra içine kıyılmış sarımsakları ve kırmızı pul biberi ilave edip, kavurun.
12. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, üzerine yağ ile hazırladığınız sosu gezdirp, sıcak olarak servise edin. 
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder