BAYANLAR ARADIĞINIZ BÜTÜN LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ BU SİTE DE BULABİLİRSİNİZ.
19 Kasım 2010 Cuma
Limonata Soslu Muhallebi
Derya Baykal’ın Ramazan’a özel, içinizi serinletecek, begonvil çiçekleri ile süslü sürpriz limonatalı tatlısının yapılışını canlı yayında izleyebilirsiniz.Sakın kaçırmayın. Alt Taban; 1 kilo süt, 1 paket vanilya, 3 fincan un, 2 fincan şeker. Muhallebi kıvamında pişirilip, kare borcama dökülür. Üstü için; 1 şişe limonata, 2 fincan nişasta ( dolu tepeleme ), 1 fincan şeker, ½ limon suyu ve rendesi. Hepsi karıştırılıp muhallebi yapılır.Alttaki karışımın üstüne dökülür.(Alt taban 1 gün önce yapılıp dondurulur.) Üstünü begonvil çiçekleri ile süsleyebilirsiniz. Not:Muhallebinizin üstünü arzuya göre limonata yerine vişne suyu,çilek püresi ya da şeftali püresi ile de hazırlayabilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder