19 Kasım 2010 Cuma

Limonata Soslu Muhallebi

Derya Baykal’ın Ramazan’a özel, içinizi serinletecek, begonvil çiçekleri ile süslü sürpriz limonatalı tatlısının yapılışını canlı yayında izleyebilirsiniz.Sakın kaçırmayın.    Alt Taban; 1 kilo süt, 1 paket vanilya, 3 fincan un, 2 fincan şeker.  Muhallebi kıvamında pişirilip, kare borcama dökülür. Üstü için; 1 şişe limonata,  2 fincan nişasta ( dolu tepeleme ),  1 fincan şeker,  ½ limon suyu ve rendesi.  Hepsi karıştırılıp muhallebi yapılır.Alttaki karışımın üstüne dökülür.(Alt taban 1 gün önce yapılıp dondurulur.) Üstünü begonvil çiçekleri ile süsleyebilirsiniz. Not:Muhallebinizin üstünü arzuya göre limonata yerine vişne suyu,çilek püresi ya da şeftali püresi ile de hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder