19 Kasım 2010 Cuma

Maş Piyazı

iyazlar içinde ilgi çeken otantik bir piyaz; Maş Piyazı
Kullanılan Malzemeler:
  • 300 gr maş fasulyesi,
  • 1 orta boy kırmızı soğan,
  • 2 taze soğan,
  • ¼ demet ince kıyılmış maydanoz,
  • 2 taze soğan,
  • ½ limon suyu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 2 ince doğranmış domates,
  • ¼ çay kaşığı toz beyaz biber.
Maş Piyazı tarifi:

Maş fasulyesi akşamdan ıslatılıp suda bekletilir. İyice yıkanıp tencereye alınır. Üzerini geçecek şekilde su eklenip pişmeye bırakılır. Üzerine biriken köpük alınır ve pişince ocaktan alınır. Suyu süzdürülüp soğumaya bırakılır. Maş fasulyesi karıştırma kabına alınır, içine doğranmış kırmızı soğan, maydanoz, taze soğan, domates, tuz, beyaz toz biber, zeytinyağı, limon suyu ve nar ekşisi eklenip karıştırılır. Servis tabağına alınarak servise hazır hale gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder