19 Kasım 2010 Cuma

Mısır Unlu Makarna Cipsleri - Üç Malzemeli Beş Yıldızlı Yemekler( Rozanne Gold)

250 gr. kelebek makarna 50 gr. mısır unu Ayçiçeği yağı Tuz, karabiber Yapılışı: Makarnayı tuzlu suda haşlayın ( 12 dak. ).İyice süzdükten sonra teker teker kurulayın. Bir kasede mısır ununu dörtte üç tatlı kaşığı tuz ve karabiberle karıştırın.Makarnaları mısır ununa iyice bulayın.Tavada yağı ısıtıp makarnaları koyun.Parçaların birbirine yapışmamasına dikkat ederek 1-2 dak., hafif altın rengini alana kadar kızartın. Not: Ilık makarna cipslerinin üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ya da en sevdiğiniz baharat karışımından serpebilirsiniz.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder