26 Kasım 2010 Cuma

Nefis Sucuklu Makarna

Malzemeler
½ paket düdük makarna
300 gr. sucuk
25 gr. margarin
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
150 gr kültür mantarı 1 su bardağı
½ bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı buğday nişastası
2 çorba kaşığı taze fesleğen veya 1 çorba kaşığı kuru fesleğen
1 adet kabuğu soyulmuş domates
Hazırlanışı
Sarmısağı dövün,sucuğu ince halka halinde doğradıktan sonra ortadan kesin. Domatesleri iri tavla zarı büyüklüğünde. Dolmalık biberleri 1 veya 2 cm. lik kareler halinde doğrayın. Soğanları yemeklik hale getirdikten sonra margarinde öldürün. İçine sarmısağı, sucukları, ufak doğranmış mantarlarıda katarak 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra içinde buğday nişastası eritilmiş tavuk suyunu ekleyin. Eğer kuru fesleğen kullanıyorsanız onuda bu esnada karışıma katın.
Domatesleri ve dolmalık biberleri de ekleyerek bir taşım kaynatın. Makarmayı içinde 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ bulunan büyük bir tencerede haşlayın. Makarnaları su kaynadıktan sonra içine atın ve 12 dakika tutun. Suyunu süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyin. İçinde bir çorba kaşığı zeytinyağı bulunan servis tabağına aktararak karıştırın. Yeterince taze kırılmış karabiber ve tuz ekleyin. Daha önce hazırlanan sosu servis tabağındaki sıcak makarnaların üzerine dökün. Taze fesleğen kullanıyorsanız ince kıyılmış fesleğenleri de makarnaların üzerine serpin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder