26 Kasım 2010 Cuma

Peynirli Makarna

Malzemeler
500 gr makarna (Spagetti veya fiyonk makarna olabilir)
300 gr sert beyaz peynir
150 gr ceviz içi
30 gr margarin veya sıvı yağ
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Makarnalar içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve ½ kaşık tuz katılmış kaynar suya atılır ve bir iki karıştırıldıktan sonra 13- 15 dakika haşlanır.Süzgüden geçirilir Üzerine 1 bardak soğuk su dökülür o da süzüldükten sonra içinde sıvı yağ bulunan servis tabağına alınır, karıştırılır. Diğer yanda beyaz peynirler çatal yardımı ile ezilir ve ufalanır. İçine ince kıyılmış maydanoz ile biraz kabaca öğütülmüş cevizde katılarak katılarak makarmanın üzerine yayılır.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder