26 Kasım 2010 Cuma

Profiterol

Malzemeler
Hamuru için:
100 gr. margarin
1 bardak un
2 adet kesme şeker
4 yumurta
1 bardak su
Tuz
1 paket vanilya
Yarım limon kabuğu rendesi
İç Kreması için:
1 yumurta
100 gr. un
150 gr. şeker
Yarım litre süt
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
Çikolata Sosu için:
200 gr. şeker
1 çorba kaşığı un
50 gr. kakao
2 yumurta sarısı
Yarım litre süt
Hazırlanışı
Profiterol hamuru için bir tencereye suyu, şekeri, tuzu ve yağı koyup kaynatın. Su kaynayınca elenmiş unu koyup hızla karıştırın. Ateşi kısıp 10 dakika pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Hamur ılıyınca limon kabuğu rendesini ve vanilyayı ilave edin. Yumurtaları tek tek kırarak hamura yedirin. Her yumurtadan sonra hamuru çok iyi karıştırın. Krema sıkma torbası yardımıyla hamuru yağlanmış fırın tepsisine küçük toplar halinde koyun. Önceden 220 derecelik fırında 40 dakika pişirin.
İç kreması için bir tencereye 1 yumurtayı, unu ve şekeri koyun. Sütü azar azar ilave ederek telle veya mikserle karıştırın. Ateşe koyup un çorbası kıvamına gelene kadar pişirin. Fazla kaynatmadan ateşten alıp vanilya, limon kabuğu rendesi ve margarin ilave edip karıştırın. Kaymak tutmaması için arada bir kremayı karıştırın.
Çikolata sosunu hazırlamak için bir tencereye şeker, un, 2 yumurta sarısı ve Yarım litre süt koyup karıştırın. Kakaoyu ilave edip tekrar karıştırın. Ateşe koyup koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca ateşten alın.
Fırından çıkarmış olduğunuz profiterol toplarını bıçakla delin. İçlerine beyaz krema doldurun. Topları servis tabağına dizin. Üzerine çikolata sosunu dökerek servis edin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder