26 Kasım 2010 Cuma

Reyhanlı Bulgur Pilavı

Malzemeler

2 su bardağı kalın bulgur
4 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet çarliston biber
1 su bardağı nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru reyhan
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Soğanı, çarliston biberi ince kıyın. Sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesi doğrayıp ilave edin. Kavrulunca bulguru katın. 1-2 dakika kavurun. Nohutu akşamdan ıslatıp, haşlayıp süzün. Bulgura nohutları ilave edin. Et suyu, karabiber, tuz ekleyip suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Demlenmeye bırakın. Tereyağını tavada kızdırıp, üzerine dökün. Reyhan katıp karıştırın. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder