26 Kasım 2010 Cuma

Salçalı Biftek

Malzemeler
8 parça biftek
500 gr kuru soğan
75 gr margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı ketçap
3 ince doğranmış kornişon turşu
2 yaprak defne
Tuz, karabiber
Yarım çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı hardal
Yarım çay fincanı kırmızı şarap
Yarım kahve kaşığı worchester sos

Hazırlanışı
Yarım kilo soğanı piyazlık doğrayın. Salçayı da ilave ederek, soğanlar ölene kadar büyükçe kapaklı bir tavada margarin ile kavurun. Sonra kaşıkla soğanları tavanın ısı almayan bir kenarına çekin. Çok ince dövülmüş etleri, birer ikişer tavanın ateş üstündeki kısmında renkleri değişene kadar, her iki yüzünü kızartın.
Kızarmış etleri, tavanın kenarına çekilmiş soğanların üzerine alın. Etler kızarınca bunları muntazam şekilde tavaya yayarak, pişmiş soğanlarla olabildiğince üzerini örtün. Ketçabı, defne yaprağını koyduktan sonra kırmızı şarabı ilave edin. Şarap uçunca; toz şekeri, suda eritilmiş hardalı, worchwster sosu ve mercimek iriliğinde doğranmış kornişon turşusunu da koyup; tuz, karabiber ilavesinden sonra etlerin üzeri örtülene kadar kaynar su koyun. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 45 dakika daha pişirin. Salçalı biftek servise hazırdır. (Dilim patates ya da patates püresi ile servis edilebilir.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder