26 Kasım 2010 Cuma

Şiş Kebap

Malzemeler
1 kg koyun yada kuzu eti
2 Çorba kaşığı zeytin yağı
1 Orta boy soğanın suyu
3 Adet domates
6-7 Adet yeşil biber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı ince ince parçalara doğrayın, üzerine bir miktar tuz serpin ve 10 dakika böyle beklettikten sonra iyice sıkarak suyunu çıkarın. Bu suyu etin üzerine dökün.
Aşağı yukarı 2' şer santim en ve boyunda küçük parçalara doğranmış kuzu etini bir kaba koyup üzerine zeytinyağı ile soğan suyunu ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra 1-2 saat kadar bir tarafa bırakın. (Bu marinat bira, süt veya şarap ile de olabilir. )
İki saat sonra, bu etleri alarak, her bir parça eti sıkıştırmadan şişlere dizdikten sonra harlı bir ızgara ateşinde her tarafları kızarıncaya kadar yaklaşık 4-6 dakika kadar pişirin. (Bazen etler yağlıca olduklarından ateşi parlatır. O takdirde ateşe birkaç tutam tuz serpmelidir). Etler pişince şişten sıyırmak suretiyle tabağa alın.
Etlerin yanına garnitür olarak, küçük doğranmış domates ve yeşil biberleri bir şişe geçirerek ateşte biraz pişirin ve tabaktaki etlerin yanında servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder