26 Kasım 2010 Cuma

Spagetti Karbonara

Malzemeler
1 paket spagetti (500 gr.)
200 gr parmesan veya kaşar
150 gr salam
150 gr soğan
½ bardak beyaz şarap
2 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr tereyağı
2 yumurta (bütün)
4 yumurtanın sarısı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Büyük bir kasede 2 yumurta, peynir, tuz karabiberi çırpın. Küçük parçalar halinde tereyağını ilave edin. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış salamı az zeytinyağında kavurup rengi dönünce tavadan çıkarın. Aynı tavada, yarım halka soğanları kalan zeytin yağında kavurun.  Salamları tekrar tavaya alarak yavaş yavaş şarabı ilave edin. Biraz soğuduktan sonra salamları, soğanı ve çırpılmış 4 yumurta sarısını peynirli karışıma katın.
Spagettiyi 13 dakika bol suda haşlayıp tuz ve zeytinyağı koyun. Pişirme suyundan sosa bir kaç kaşık ilave edin ve hazırlanan karbonara sosunu suyu süzülmüş makarnaya koyup, kuvvetlice karıştırınız ki yumurtalar pişmesin. Buharı çıktıkdan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder