Makzemeler;
- 800 gr. kuzu pirzola
- 2 adet limon
- 1çay kaşığı biberiye
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yumurta akı
- 5 çorba kaşığı galeta unu
- 3 çorba kaşığı susam
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Pirzolanın yağlı kısmını ayırın. Düz bir tabağa alıp üzerine limon suyu gezdirin. Biberiyenin yarısını, nane ve kekiği ilave ederek üzerini bir kapak yardımı ile kapatın. Buzdolabında 1 saat bekletin. Yumurta aklarını
bir fiske tuz atarak kar beyaz haline gelene kadar mikserle çırpın. Kalan biberiye ve galeta ununu ayrı bir kasede karıştırın. Kavrulmuş susam ilave edip harmanlanır, çukur bir tabağa dökülür. Etler buzdolabından alınıp süzülmesi için kağıt havlu üzerine konur. Önce yumurta akına sonra susamlı karışıma bulanır. Kısık ateşte beş , altı dakika kızartılır.
Not; Biberiye keskin bir aroma vereceğinden kullanmaya bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder