19 Kasım 2010 Cuma

Tahinli Kabak Tatlısı Tarifi

Tahinli Kabak Tatlısı
Malzemeler;
  • 1,5 Kg. doğranmış kabak
  • 1 Kg. Toz Şeker
  • Tahin
  • Kavrulmuş susam
Tarifi;
Pişirmeden bir gün önce kabak yayvan bir tencerede üzerine şeker dökülerek bekletilir.(24 saat) Daha sonra Ocağın en küçük gözünde kısık olarak yaklaşık 1 saat pişirilir. Kaynamaya başladığında taşmaması için kabak açılmalıdır. Pişen kabak tatlısı iyice kıvamını bulması için kapak kapatılarak soğumaya bırakılır. İkram edilirken tabağa alınır üzerine tahin dökülüp susam serpilir.

Not; Tahinli kabak tatlısı dilerseniz kaymak,ceviz ile yada sade de yenilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder