26 Kasım 2010 Cuma

Tavuk Pane

Malzemeler
4 tavuk baget
2 yumurta
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı mısır unu
1 çorba kaşığı galeta unu
1'er çay kaşığı tuz, karabiber
1 domates
3-4 dal maydanoz
4 çorba kaşığı mayonez
Kızartma için sıvıyağ
Hazırlanışı
Tavuk bagetleri yıkayın. Kaynar suda 10 dakika haşlayıp süzün. Yumurtaları bir kâseye kırıp çırpın. Mısır unu, galeta unu ve irmiği bir kapta harmanlayın. Tavuk bagetleri önce yumurtaya sonra unlu karışıma bulayıp kızgın sıvıyağda kızartın.
Domatesi soyup halka halka dilimleyin. Kızarmış tavuk bagetleri servis tabağına alıp domates dilimleri, maydanoz ve mayonezle servis yapın.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder