26 Kasım 2010 Cuma

Yengeç Salatası

Malzemeler

100 gr dondurulmuş yengeç eti
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
1 göbek salata
1 turp
1 salçalık kırmızı biber
1 salatalık
5 kornişon turşu
1 limon
4 kiraz domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı sirke
Hardal
Tozşeker
Hazırlanışı
Yengeç etini şeritler halinde doğrayın. Roka ve maydanozu ayıklayın. Göbek salatayı ve kırmızı biberi ince ince doğrayın. Turp ve salatalığı soyup şeritler halinde doğrayın. Turşuları boyuna ikiye kesin. Limonun suyunu sıkın. Hazırladığınız sebzeleri büyük bir salata kasesine alıp karıştırın. Kiraz domateslerle ya da kızarmış noodle ile tabağın kenarlarını süsleyin. Zeytinyağı, limon suyu, sirke, hardal ve tozşekeri karıştırın. Salatanın üzerine yengeç etlerini dizip sosu gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder