19 Kasım 2010 Cuma

Yumurtalı - Limonlu Karnabahar ( 30 dak.pişen yemekler)

 Malzemeler:   5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı   1 adet orta boy karnabaharın çiçekli kısımları   2 adet yumurta   1 adet limonun suyu   1 tatlı kaşığı mısır unu ( biraz krema ve soğuk suyla karıştırılmalı )   2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz yaprakları   Tuz
   Yapılışı:    Karnabaharların çiçek kısımlarını zeytinyağında soteleyin.Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip tuz ekin ve yumuşayıncaya kadar  ( 7-8 dak. ) haşlayın.Diğer tarafta sosu için, yumurtaları bir kasede çırpıp limon suyunu ve mısır unu ilave edin ve karışana kadar çırpmaya devam edin.Karnabaharın suyundan birkaç yemek kaşığı ekleyip çırpın.Yumurta karışımını yavaşça karnabaharın üzerine döküp hafifçe karıştırın.Sosun yoğunlaşması için tavayı kısık ateşte 2 dak. daha bekletin ama kaynamasına izin vermeyin.Ilıtılmış bir servis kasesine alıp maydanoz serpin ve servis yapın.


  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder