19 Kasım 2010 Cuma

Yunan Usulü Köfte – Egeli Doktorun Mutfağı / Dr. Fedon Alexander Lındberg

600 gr. köftelik kıyma 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 büyük soğan, iyice kıyılmış 3 diş sarımsak, iyice kıyılmış 1 yemek kaşığı kekik 1 yemek kaşığı kuru nane 1 yumurta 100 gr. yulaf 1 yemek kaşığı balzamik sirke 1 yemek kaşığı anason tohumu 1 yemek kaşığı pul biber Tuz, Karabiber Yapılışı Kıymayı derin bir kabın içine koyup 1 yemek kaşığı yağı diğer malzemeleri ekleyin, iyice özleşene kadar yoğurun.Aromasının ete iyice sinmesi için buzdolabında bir iki saat bekletin.Zevkinize göre şekillendirin.Teflon tavada yağın kalanıyla kızartın ama fazla pişirmeyin.Kahverengi olması yeterli.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder