26 Kasım 2010 Cuma

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler
Bir paket dondurulmuş bamya (Taze bamya da kullanabilirsiniz.)
1 orta boy kuru soğan (rende)
1 büyük domates (soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kesme şeker
½ limon suyu
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Rendelenmiş soğanı ve küp doğranmış domatesi 4 dakika kadar zeytinyağında kavurun. Üzerine dondurulmuş bamyayı buzu çözülmeden koyun. 1/2 litre kaynamakta olan su ilave edip, 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
Bu arada şekerini ve limon suyunuda ilave edin. Suyu çekilmiş vaziyette pişmiş olduğu tencerede soğumaya bırakın. Bamyaların ezilmemesi için mümkün olduğunca karıştırmayın ve servis tabağına alırken spatula kullanın.
Afiyet Osun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder