26 Kasım 2010 Cuma

Zeytinyağlı Enginar

Malzemeler
6 adet temizlenmiş pişmeye hazır enginar
12 adet arpacık soğanı
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
1 avuç dondurulmuş bezelye
3 tahta kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
4 kesme şeker
1 demet dereotu
Hazırlanışı
Pişirmeye başlayana kadar kararmaması için enginarları tuzlu limonlu su içinde muhafaza edin. Arpacık soğanları, tavla zarı büyüklüğünde doğranmış sudan geçirilmiş patatesleri, gene tavla zarı büyüklüğündeki havuçları zeytinyağında kavurun. Sonra çukur yerleri yukarıda kalmak üzere, enginarları ve bir avuç bezelyeyi kavurma yapılan sahana yerleştirin.
Tuzunu limon suyunu, kesme şekerini koyarak enginarların hizasında su ilave edin. Önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak, çatalın rahatça girebileceği yumşaklığa gelene kadar pişirin. Suyu az gelirse ilave edin. Ateşten almaya yakın ince doğranmış dereotlarının yarısını enginarların üzerine serpin.
Pişmiş enginarlar soğuyunca çukur tarafları yukarı gelecek şekilde servis tabağına alın. Enginarların içine çok az patates, bezelye, havuç, bir adet arpacık soğanı koyun. Diğer malzemeyi servis tabağına yayıp, yağlı suyunu da üzerine dökün. Dereotlarını sap sap dekoratif şekilde servis tabağına yerleştirin.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder