26 Kasım 2010 Cuma

Zeytinyağlı Fasulye

Malzemeler
1 kg taze ayşekadın fasulye
½ su bardağı zeytinyağı
3 orta boy domates
1 büyük kuru soğan
4 tane kesme şeker
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Zeytinyağlı fasulye düdüklü tencerede veya normal tencerede pişirilebilir.  Ayşekadın fasulyenin her iki tarafındaki kılçıklari ince keserek çıkarınız. İkiye bölünüz. Soğanı yemeklikten daha ince çintiniz. Domateslerin kabuklarını soyunuz ve çekirdeklerini çıkarınız. 8 parçaya bölünüz. Arzu edilirse yarım kahve fincanında bir kahve kaşığı Domates salçası eritiniz.
Düdüklü tencereye yarıya kesilmiş fasulyeleri, domatesleri, soğanı, domates salçasını, şekerleri, zeytinyağını koyunuz kapağını kapatıp buhar seviyesini tutunca 20 dakika pişiriniz. Bu şekilde pişirmeye hiç su konmayacaktır. Üstüne dereotu veya maydanoz işle süsleyip soğuk olarak servis ediniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder