* Malzemeleri tek tek saymadık, tarifi okudukça neler gerektiğini göreceksiniz.
- 30 adet kuru patlıcan için;
- 6 adet orta boy kurusoğan minik minik doğranacak, zeytinyağı ile sarartılacak.
- Her bir patlıcan için 1 tatlı karşığı silme pirinç hazırlanacak, yıkanıp süzülecek. Kavrulan soğana ilave edilecek.
- İçine 1 yemek kaşığı antep biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası ilave edilerek pirinçler kavrulacak.
- 1 küçük çay bardağı su ilave edilecek, kaynamaya başlayınca ateş kapatılacak,
- Kuru nane, kimyon, köfte baharı, karabiber, 7-8 diş ezilmiş sarımsak, 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
damak tadına göre istenirse limon suyu da ilave edilerek karıştırılacak, - Kuru patlıcanlar 1 akşam önceden soğuk su içerisine bırakılarak ertesi güne kadar ıslatılacak. Doldurulmadan önce 1-2 defa yıkanacak.
- Patlıcanlar hazırlanan harç ile doldurulacak, dikkat edilmesi gereken husus ağız kısımlarında 1 baş parmak genişliğinde boşluk bırakılarak yapıştırılacak.
- Hazırılanan dolmalar mümkünse geniş bir tencereye balık sırtı şeklinde tek sıra halinde dizilecek.
- Üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilecek ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte 20 dakika süresince pişirilecek.
Not: Zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifi Berrin’in…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder