Malzemeler:
- 125 gr. yağ
- 1 yumurta
- 100 gr Pastırma
- 1 kaşık yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1 Su bardağı süt
- tuz
- Üzeri için bir yumurta sarısı
Unun ortasına yumurta, yoğurt, yağ, kabartma tozu tuz konur ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan 2 ceviz büyüklüğünde ayrılır. Kalan hamur 25 cm çapında yağlanmış bir fırın kabına yayılır.1 Çorba kaşığı yağ ile 1 yemek kaşığı un kavrulur.(un kokusu çıkana kadar) Daha sonra süt ilave edilip, boza kıvamında sos elde edilir. Sosun içine pastırmalar gelişi güzel kopartılarak sos ile karıştırılır. Karışım hazırladığımız hamurun üzerine dökülür ve bir kenara ayırdığımız hamurlar ayrı ayrı yuvarlanıp uzun şeritler elde edilir.
Bu şeritler ile hamurun üzerine kafes görüntüsü verilir. Son olarakta üzerine bir yumurta sarısı sürülüp fırınlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder