19 Kasım 2010 Cuma

Tuzlu Kek Tarifi

Tuzlu Kek
Malzemeler;
  • 3 Yumurta
  • 3 Su bardağı un
  • 1 Su bardağı yoğurt
  • 1 Su bardağı süt
  • 1/2 Su bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket Kabratma Tozu
  • 250 Gr. Beyaz peynir
  • 1 Demet Maydonoz
  • 1 Demet dere otu
  • Çörek otu
Yapılışı;
Öncelikle, maydonoz ve dere otu yıkandıktan sonra ince ince doğranır. Beyaz peynir Ufalanır. Daha sonra Yumurtalar çırpılır. Çırpılan yumurtanın içine tek tek bütün malzemeler konarak iyice malzemeler birbirine yedirilir. Karışım bir kek kalıbına ya da borcam yağlandıktan sonra dökülür. Üzerine çörek otu serpilir. Fırın 180 derece ısıtılıp kek pişirilir. Pişme süresi, her fırın ayrı olduğu için kontrollü olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder